Den här tiden om en vecka har vi förhoppningsvis kommit fram till Kalmar. Nu är iaf det mesta fixat. Jag och Grynet kommer åka med Avancebussen från Norrköping fredagmorgon!

Stort, stort tack till våra resp chefer som har varit så snälla och beviljat oss ledighet!!
Eftersom jag jobbar med idrott och de flesta av mina kollegor också är engagerade i föreningslivet så var det väl inte speciellt svårt att motivera. Jag åker i första hand ner som support, men kommer även att passa på att utbyta erfarenhet med kollegorna i Smålands Bowlingförbund, ta intryck av arrangemanget i stort och kanske få några idéer som jag kan använda i mitt arbete....

Linköpings lilla supporterklubb håller som bäst på att planera och förbereda. Det är en hel del som ska fixas och idéerna är många och tokiga *skrattar*

posted a long time ago

Så här dags om 10 dagar är vi där... i Kalmar!! Ska bli såååå kul.
Idag har jag ringt till Hotell Brofästet och bokat ETT hotellrum till mig och Grynet. Betonar ett eftersom jag tydligen tidigare, på annat ställe/forum, uttryckt mig på ett sätt som kanske kommer att misstolkas. Hoppas så inte är fallet *skrattar*

posted a long time ago

Vilken kul helg... sista seriehelgen, känns faktiskt väldigt trist (eftersom formen nu äntligen infunnit sig).
Vi spelade mot BK Eva i EuroBowl, Norrköping. En inte speciellt spännande match, hade nog varit lite mer spänning och Zoretterna spelat 3:e serien först. Blev nämligen 5-0, 5-0, 1-4 och 2-3, vi vaknade alltså till när matchen redan var oavgjord.
Själv landade jag på 753 efter en mkt svag inledning på 147... forstatte spela det kantspel jag blivit rekommenderad och lyckades i 2:a serien spärra mig till 180. Började kolla lite på de strikande Eva-tjejerna och tänkte att nä, nu går jag tillbaka till det spel som funkat bäst för mig de senaste helgerna... och då ficka jag faktiskt ibland med mig den där sista käglan 214 och 212 helt ok! Tyvärr tog Annika och jag bara en poäng, men i sista serien kunde vi bara beundrande se på när Mia Colling storspelade - bara gratulera! Lite synd att det inte räckte. Såg precis att Dimico snodde åt sig kvalplatsen.

Tur att det finns lite spel kvar... KM på lördag som jag hoppas gå segrande ur =), SM i Örebro kanske också kan ge något *hoppas* och så plockas förhoppningsvis storkovan hem från Bollnäs *asg*

Lördagkvällen avslutades (efter mycket bilåkande) med grillning i goda vänners sällskap!

Idag blev även det en höjdardag, favoritboysen blev seriesegrare i elitserien och det blir alltså en liten tripp till Kalmar för Grynet och mig - kul !!!!

Vi kanske ses där?

posted a long time ago

Konstaterade precis ovanstående. När jag bytte från BK Ärtan till LDBS Zorita och då samtidigt bytte från Cosmic (som det heter nu) till Linköpings Sporthall hade jag ett snitt på 172... efter bara ett år hade jag spelat ner mig till 165 på sporthallens banor.
Nu vet ju alla att det går bara att sänka med 3 poäng per licens så jag sjönk sakta neråt.

I höstas vände det och jag gick från 166 till 169 i licenssnitt. Dagssnittet på hemmabanorna ligger faktiskt på 182 så efter 4 år har jag lärt mig de banor som är så ökända ute i bowlingsverige.

Idag skulle jag definitivt inte vilja byta hemmahall, helst inte efter gårdagens match!! Tror aldrig jag trivts bättre nere på banorna, det var jämt och det var spännande!
Spelar ihop med Annika och vi förlorade vår första serie med marginal, blev underläge 2-3 och fördel Wåxnäsflickorna. Andra serien var jämn och tyvärr höll vi inte måttet, jag avslutar och gjorde det tyvärr med ett mkt förargligt klipp som ledde till att vi förlorade med EN pinne!! Som tur var grejade våra andra tjejer det bättre och halvtidsställningen blev 5-5.

Den nesliga förlusten blev tändvätskan som behövdes för Annika. Tredje serien blev en kamp från början till slut. När jag skulle slå mitt sista slag var det så jämt att jag efter lite för snabb räkning trodde det behövdes strike för vinst. Blev en 9:a och jag kände lätt ångest, blev snabbt lugnad av coach Andersson som sa "det räckte för seger". Vi vann med EN pinne!! =) (hämden är ljuv, ungefär, bra siffror 433-432). Tyvärr stod det nu 7-8 och Zorita som var obesegrade på hemmabanorna insåg att det var dags att lägga in en högre växel.

Inför sista serien sa jag till Annika "vi behöver väl inte vinna med bara en pinne, vi kan väl ta lite mer mariginal?" Hon höll med och vi slet som djur med våra spärrar och såg på när motståndarna strikade. I ruta 8 får Annika en tomruta och vi kunde nästan höra hur publiken bakom höll andan. Nu litar jag blint på min lagkamrat och mkt riktigt slängde hon in strike i ruta 9 och två stycken i ruta 10, sen verkar hon vilja göra det hela lite mer spännande och lämnar ett staket på fyra käglor?? Upp till mig att täcka och hoppas på det bästa.... strike och sen 10:ans kägla kvar som jag säkert spärrar och hör jublet bakom mig och en nervös publik som i falsett skriker "fattar du hur viktig den spärren var?"
Den var viktig... gjorde att wåxnäsflickan var tvungen att strika för oavgjort, men hon slog ner nio käglor och vi vann med, ja just det EN PINNE!!! =) (fina siffror även denna gång 403-402).  Ett bord tappade och de andra tjejerna tog med lite mer marginal så vi grejade även totalen och vann med 11-9!! Fortfarande obesegrade hemma.

Känslan av att spela när det är så jämt att det bara är EN pinne som avgör i 3 serier och att 2 av de serierna går till oss är enorm. Självklart känns det otroligt bra att vi vann 2 av dem, hade nog inte varit samma adrenalinkick om vi inte tagit poäng utan förlorat alla tre med en pinne.

Två matcher återstår för oss. På lördag möter vi nuvarande serieledarna Stjärnan hemma (innan har de varit i Norrköping och spelat mot 2:an Eva) och sista helgen åker vi till Norrköping och spelar mot nuvarande 2:an... just nu ligger vi 4:a i serien med 3 poäng upp till 2:a platsen. Självklart är inställningen den att vi vinner de matcher som är kvar, förblir obesegrade hemma och tar 4 poäng. Skulle det sen räcka till en kvalplats är det bara grädde på moset och något skojigt att prova på!
Vi är ett glatt gäng som trivs ihop och lagmoralen är mycket hög! Tydligen märks det för jag fick i lördags höra från utomstående att "ni verkar ha så himla kul när ni spelar".

Det har vi och det kommer vi fortsätta ha oavsett vilken division vi hamnar i och personligen kan jag säga att så länge jag håller min a-lagsklass så tänker jag definitivt inte byta för jag spelar inte bara ihop med mina klubbkamrater, jag spelar ihop med mina vänner!!

posted a long time ago

history

Visitors

Lanetalk for users

Lanetalk Bowling

Lanetalk is an Bowling Portal, we give you Social Networking, Blogs, World News, Flash Games, Online Scoring, Videos and much more. Our services are open to everyone, free of charge!

 
Loading...